Nieuwe Tips

Besteklade ontspullen:
Heb je ook zoveel vorken, messen, lepels, pollepels en ander bestek in je keukenlade(s) liggen dat hij nog maar met moeite dichtgaat? Haal dan de lade(s) helemaal leeg en stop al het bestek in een doos (krat of iets dergelijks) en zet deze in je keuken. (Dit staat misschien niet zo fraai maar het is voor een goed doel moet je maar denken).

Pak tijdens het koken, het tafeldekken enzovoort het bestek uit de doos dat je nodig hebt en leg deze na de afwas terug in de lade. Na twee weken weet je precies welk bestek je wel en niet gebruikt in de praktijk en kun je het bestek dat in de doos / krat zit met doos en al naar de Kringloop brengen.

Oude medicijnen:
Oude medicijnen vallen in dezelfde categorie als oude cosmetica. Je zult er versteld van staan hoeveel tubes, doosjes, stripjes en potjes er in de kastjes en lades liggen voor kwaaltjes die allang verdwenen zijn. Op de één of ander manier vergeten we heel vaak de medicijn la / kast uit te zoeken terwijl we hier behoorlijk wat ruimte mee kunnen winnen. Verzamel alle oude medicijnen die niet meer nodig- of over datum zijn en lever ze in bij de Apotheek.

Tijdsindeling voor opruimen:
Om goed te kunnen opruimen heb je energie nodig en een helder hoofd. Met 15 minuten per dag kom je vaak al een heel eind. Wacht hier bij voorkeur niet mee tot 22:00 uur, maar doe dit op een moment dat je nog fit bent.

Wordt lid van de bibliotheek:
Boeken nemen veel ruimte in beslag en ja..,die boekenkast moet je af en toe ook leegruimen en schoonmaken. Doneer daarom boeken die je niet meer leest aan de Kringloop en wordt lid van de bibliotheek of schaf een E-reader aan. dat ruimt heerlijk op in huis!

Boekenkast ontspullen:
Boeken: je lijkt er nooit genoeg van te hebben en toch bevatten de meeste boekenkasten een keur aan ongelezen en/of minder geliefde boeken. Puilt jouw boekenkast ook uit en wil je graag wat ruimte maken? Zet dan alle ongelezen en minder populaire boeken met de rug naar achteren op de middelste plank van je boekenkast, zodat je de titel niet kunt zien. Heb je tijd en zin om te lezen? Pak een van deze ‘blind’ gerangschikte boeken en ga lekker in het boek grasduinen. Vergaat je direct de lust tot lezen of valt het boek tegen, stop hem dan in een doos, die je speciaal voor dit doel bij de boekenkast hebt gezet. Breng deze doos met overbodige boeken weg wanneer hij volraakt. Blijkt het wel een leuk boek te zijn? Zet hem dan op de gewone wijze terug in de boekenkast en blader het af en toe eens door.
Veel plezier!

Oude Cosmetica:
De badkamer is voor veel mensen een plek waar veel rommel wordt verzameld. Ik weet dat heel veel mensen diverse flessen shampoo, zeep en andere producten op de planken hebben staan en slechts enkele producten hiervan gebruiken. Dan heb ik het nog niet eens over al die make-up producten die allang niet meer gebruikt worden, maar toch bewaard worden. Make-up is niet eeuwig houdbaar, maar toch doen we er zelden afstand van en vervangen we dit niet regelmatig genoeg. Ga eens door je ‘stash’, zoals beauty bloggers dit zo mooi noemen heen en gooi de producten weg die je toch niet gebruikt of die ruim over hun houdbaarheid heen zijn om nare infecties te voorkomen. Andere verzorgingsproducten in de badkamer die je toch niet gebruikt kun je misschien weggeven aan iemand anders die er wel met liefde gebruik van wil maken.

Schoenen:
Schoenen verdienen natuurlijk een mooie plek. Het organiseren van je schoenen scheelt een hoop ochtendstress. Zet ze mooi bij elkaar op een plank, schoenen rek of in dozen (of in originele doos waarin je ze gekocht hebt) in de kast. Zet je ze aan het eind van de dag ook weer netjes terug dan zijn ze altijd terug te vinden. Bij een rustige inrichting kan je je mooiste schoenen ook uitstallen, ze mogen gezien worden!

Shoppen:
Zorg dat er meer spullen je huis uitgaan, dan dat er binnenkomen. Klinkt logisch, maar het is niet altijd makkelijk.
Als je door de winkelstraat loopt wordt je vaak toch nog verleid om impuls aankopen te doen.
Kijk of je jezelf hiervoor kunt behoeden, want wat voegen al die (overtollige) spullen toe aan je leven!
Geef jezelf de regel dat voor iedere nieuwe aanschaf er minimaal 2 spullen je huis weer verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *